Hos Risskov Slagteren er vi stolte af at være forhandlere af de landskendte Hopballe-kyllinger.
Hopballe-kyllingerne er af en speciel race, La Bell, som stammer fra Frankrig. Denne race vokser langsommere end mange andre racer, hvilket sikrer en høj kvalitet og bedre dyrevelfærd.
Foderet er speciallavet til kyllingerne, det er GMO-frit, antibiotika-frit og indeholder hele 52% majs.
Hopballekyllingerne har fem gange så meget plads, som konventionelle kyllinger. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, hvilket giver mere muskelmasse og mere struktur i kødet.
Efter 65-90 dage bliver Hopballe-kyllingerne nænsomt håndindfanget og fragtet de blot 50 meter, der er, til Hopballe Mølles eget nybyggede slagteri. Det er derfor Danmarks absolut korteste vej fra stald til slagteri.
Hele slagteprocessen foregår manuelt, hvilket giver kyllingerne mindre stress og i sidste ende bedre kød. Kyllingerne bliver ikke halalslagtet.
Bæredygtighed er også vægtet højt på Hopballe Mølle. Den strøm, der bruges, kommer fra den gamle turbine, som drives af vand fra mølledammen. Varmen kommer fra træerne i stedets egen skov. Kyllingerne er derfor tæt på at være CO2 neutrale.
Vil du vide mere, kan du besøge Hopballe Mølles hjemmeside på: www.hopballe.dk